Keti Koti Tafel Thuis

Het kerkbestuur ontving bijgaand bericht en wil dit graag met u delen:

De datum 1 juli (1863) markeert de feitelijke afschaffing van de slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt o.a in Zeeland  jaarlijks gevierd met een Keti Koti (verbreek de ketens) maaltijd aan de dialoogtafel.

Dit jaar verhuist de Keti Koti Tafel door de coronarestricties naar de privésfeer, naar mensen thuis. In het gezin met huisgenoten, met vrienden en/of met kerkelijke contacten wordt gesproken over het thema ‘Gastvrijheid en Burgermoed’.
Dat kan op 1 juli met de Keti Koti Tafel Tas. Met een Antilliaanse/Surinaamse maaltijd en prikkelende vragen daagt Keti Koti Tafel Collectief Middelburg Zeeuwen uit ervaringen, gevoelens en inzichten die samenhangen met ons gedeelde slavernijverleden te delen. Dus dit keer gewoon thuis aan de keukentafel, in goed gezelschap en corona-proof.
Het Keti Koti (t)huispakket kost 4,- euro p.p.  Aanmelden en bestellen kan tot 18 juni a.s. en op 30 juni is de tas af te halen. Voor uitgebreide informatie en aanmelden/bestellen zie www.ketikotitafel.nl/middelburg

 
De Raad van Kerken Middelburg benadrukt dat de actualiteit deze dialoogtafel zeer relevant maakt.

Jan Versteeg.